Erasmus Universiteit Polak gebouw

Erasmus universiteit Polak gebouw

Een levendige campus met internationale allure, waar het aangenaam is om te studeren en te werken.

 

Projectomschrijving Erasmus Universiteit Polak gebouw te Rotterdam

Een levendige campus met internationale allure, waar het aangenaam is om te studeren en te werken. Polak Building (MFO) is uitgewerkt door architectenbureau Paul de Ruiter. Het is een project geworden waarmee de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) een levendige campus heeft gecreëerd met internationale allure, waar het aangenaam is om te studeren en te werken.

Wij hebben in dit project tot de DO+ fase het installatieadvies verzorgd en de kwaliteitseisen, tekeningen van de hoofdcomponenten en de ruimteafmetingen van de installaties beoordeeld.
Er is een duurzaamheidconcept uitgewerkt om dit project zo duurzaam mogelijk te maken. Het gebouw is 'flexibel': nu is er een bibliotheek en zijn er winkels. Straks is het mogelijk om onderdak te bieden aan de wetenschappelijke gemeenschap.

Het maken van dit ontwerp was een grote uitdaging. In de uitvraag werd verzocht om het Passief-Bouwen-principe na te streven en een hoge GPR-score te behalen. Andere eisen waren: natuurlijke ventilatie, transparant karakter, multifunctioneel gebruik, Bouwbesluit- en Brandweereisen én natuurlijk de voorwaarden van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR).
Dit zorgde voor een complex ontwerptraject wat we met alle betrokken partijen succesvol hebben afgerond.

Kom in contact met de projectleider