The Terraced Tower

The Terraced Tower

Nieuwbouw van 344 appartementen aan de Maas

Projectomschrijving The Terraced Tower

Waar voorheen het kantoorgebouw van Erasmus Verzekeringen stond aan de Boompjes in Rotterdam, bouwt Besix in opdracht van Provast "The Terraced Tower".

The Terraced Tower bestaat uit 32 woonlagen met in totaal 344 appartementen (koop en huur).

 

Het totale complex beslaat circa 12.000 m². Tevens krijgt de toren een commerciële plint met daarin horeca en retail.

 

 

The Terraced Tower ligt op een prominente plek aan de Maas en de herontwikkeling zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan de reeds indrukwekkende skyline van Rotterdam. Er wordt een grote variëteit aan appartementen voor een brede doelgroep ontwikkeld met moderne, flexibele stadswoningen als uitgangspunt. The Terraced Tower telt straks maar liefst meer dan 80 verschillende typen.


Parkeren zal voor de bewoners geen probleem zijn. In de parkeergarage is plaats voor 212 auto's en een fietsenstalling die een halve parkeerlaag omvat.

In opdracht van B&V Techniek werkt VIAC alle installaties uit in BIM. Hierbij wordt niet alleen gemodelleerd, maar ook geëngineerd. Samen met het projectteam van Besix zorgt VIAC voor een soepele integratie van alle technische installaties in het gebouw.

EPC-, warmteverlies-, temperatuuroverschrijding-, kanaal weerstand- en ventilatieberekeningen zijn ook onderdeel van het takenpakket van VIAC net als de integratie van alle nutsvoorzieningen (waaronder stadsverwarming).


 

VIAC is trots te mogen meewerken aan The Terraced Tower en levert daarmee een bijdrage aan het verduurzamen van het woningbestand in Nederland.

 

Kom in contact met de projectleider