The Cube te Utrecht

The Cube te Utrecht

In de Utrechtse wijk Overvecht wordt een “groen” studentencomplex ontwikkeld.

Projectomschrijving The Cube te Utrecht

In de Utrechtse wijk Overvecht wordt een “groen” studentencomplex ontwikkeld. Dit complex is vormgegeven als twee getrapt oplopende torens van 16 verdiepingen en bestaat uit 639 studentenwoningen, een fietsenkelder en 1.000m2 aan publieke voorzieningen.

 

Een duurzame en levendige plek
Het markante complex wordt voorzien van de laatste duurzame ontwikkelingen en groene binnen- en buitenruimten die uitnodigen tot een gezonde actieve en sociale leefstijl van de toekomstige bewoners. The Cube voorziet in open en uitnodigende ruimten waar verbinden, creëren en leren centraal staan en sluit hiermee aan bij de Utrechtse ambitie van Healthy Urban Living.

 

Klaar voor de toekomst

The Cube is klaar voor de toekomst! Het complex scoort goed op de onderwerpen energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. The Cube is gasloos en uitgerust met de laatste ontwikkelingen op energiegebied. Van energie-opwekkende gevels en daken tot stadsverwarming in combinatie met warmte- en koudeopslag.

 

VIAC heeft het volledige installatieadvies verzorgd inclusief een duurzaam energieconcept. Juist door dit bijzondere energieconcept is de tender, welke voor dit project uitgeschreven was, gewonnen.

 

 

Kom in contact met de projectleider