Binck City Park fase 1

Binck City Park fase 1

Wij hebben o.a. het advies verzorgd voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties

Projectomschrijving Binck City Park fase 1

Het project Binck City Park bestaat uit 4 woonblokken, gesitueerd rondom een parkeergarage, met in totaal 896 woningen, 970 m² commercieel en 232 parkeerplaatsen.


De woningen variëren van 24 m² (studentenwoningen) tot 180 m² (penthouses).

 

Blok 1 is een woongebouw van 75 meter hoog met een commerciële plint en in totaal 313 appartementen.

 

Blok 2 is een woongebouw van 55 meter hoog met in totaal 198 appartementen. Dit gebouw is aangekocht door Bouwinvest.

 

Blok 3 wordt gebouwd als woongebouw waarin zowel starters als studenten een woning kunnen betrekken. Het gebouw zal 55 meter hoog worden met gemeenschappelijke ruimtes op de begane grond en 296 woningen.

 

Blok 4 krijgt een gebouwhoogte van 42 meter en wordt voorzien van 89 woningen.

Alle woongebouwen worden voorzien van een inpandige fietsenstalling op de ondergelegen verdiepingen.


In het project is er veel aandacht voor groen. Zo worden er op verschillende niveaus en bovenop de parkeergarage daktuinen gerealiseerd. De aanwezige daktuinen zijn voor alle bewoners te allen tijde bereikbaar en beschikbaar.
Naast aandacht voor groen op de daken wordt ook het regenwater op de daken opgevangen en opgeslagen. Dit regenwater wordt weer gebruikt als water voor de bomen en planten op de diverse zaken. Hierdoor zal het aandeel regenwater dat naar het riool wordt afgevoerd vrijwel nihil zijn.

 

VIAC heeft in dit project het advies verzorgd voor de werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties. Ook het opstellen van daglichtberekeningen, installatiegeluid en de BENG-berekeningen zijn onderdeel van de opdracht van VIAC.

 

Kom in contact met de projectleider