Kantoor Besix

Kantoor Besix

Nieuwbouw van het hoofdkantoor van BESIX.

Projectomschrijving Kantoor Besix

IIn opdracht van BESIX Nederland heeft VIAC het installatietechnisch en bouwfysisch advies uitgevoerd in alle fases voor de nieuwbouw van hun kantoor te Dordrecht.

 

Het kantoor is ca. 1800 m2, bestaat uit twee bouwlagen en is bedoeld voor ca. 80 werknemers. Het kantoor is gebouwd op het Businesspark Amstelwijck, aan de A16, nabij de N3/A15.

 

Well-being van de medewerkers en een duurzaam gebouw waren de belangrijkste pijlers voor BESIX. Een vrij indeelbaar vloerveld met een ontwerp met grote glazen gevels en vakwerkspanten vormden hiervoor de basis. In het hart van het gebouw worden de ruimtes verbonden door een atrium met een brede trap en veel groen.

 

Om aan de ambitie van klimaatklasse A te voldoen is een duurzaam gasloos concept opgezet, waarmee snel kan worden voldaan aan de wens van de medewerker en kan worden ingespeeld op de temperatuurwisselingen door de grote glazen gevel. Door de aanvulling van PV-panelen op het dak wordt bijna alle energie benodigd voor het gebouw zelf opgewekt.

 

Daarnaast is het kantoor van BESIX het eerste kantoor in Nederland met een innovatief energiemanagement-systeem! Artificiële intelligentie regelt het volledige energiemanagement van het gebouw en zorgt voor interactie met het netwerk. Hiervoor gebruikt men een accu die ongeveer 75% van de dagelijkse energiebehoefte kan voorzien

de medewerkers een zo prettig mogelijke omgeving te creëren.

 

Kom in contact met de projectleider