Kantoor Besix

Kantoor Besix

Nieuwbouw van het hoofdkantoor van BESIX.

Projectomschrijving Kantoor Besix

In opdracht van BESIX NL heeft VIAC het installatietechnisch en bouwfysisch advies uitgevoerd in alle fases voor de nieuwbouw van hun kantoor te Dordrecht.

 

Het kantoor is ca. 1800 m2, bestaat uit twee bouwlagen en is bedoeld voor ca. 80 werknemers. Het kantoor komt te staan op het Businesspark Amstelwijck te Dordrecht, aan de A16, nabij de N3/A15. Op de begane grond bevinden zich de kantine, de kantoren en de vergaderruimtes. Op de eerste verdieping bevinden zich verschillende open kantoortuinen, kleine kantoorruimtes en vergaderruimtes. De beide verdiepingen worden verbonden middels een brede trap en een atrium.

 

De gevel bestaat voor 100% uit glas wat in combinatie met de ambitie voor klimaatklasse A voor een mooie uitdaging zorgde in het ontwerp. Daarnaast krijgt het kantoor geen gasaansluiting en wordt het gehele dak volgelegd met PV panelen. Hierdoor is het bijna energieneutraal. Het kantoor bestaat uit één groot brandcompartiment, wat afstemming met de brandweer, architect én binnenhuisarchitect vraagt. Vanwege de grote open ruimtes is er veel aandacht geweest voor de akoestiek om voor de medewerkers een zo prettig mogelijke omgeving te creëren.

 

Kom in contact met de projectleider