Fahrenheitstraat te Den Haag

Fahrenheitstraat te Den Haag

Herbestemming van de voormalige haardenfabriek

Projectomschrijving Fahrenheitstraat

Het betreft de herbestemming van de voormalige haardenfabriek aan de Fahrenheitstraat 335-341 te Den Haag.

 

 

Dit pand uit 1906 is ontworpen door architect D. Oosthoek en is nu een gemeentelijk monument. Vanaf 1936 is het pand in gebruik geweest als postkantoor en distributiecentrum.

 

De herbestemming betreft de verbouwing van de panden aan de Fahrenheitstraat tot ca. 43 duurzame tweekamerwoningen van ca. 50m2. Het complex wordt voorzien van warmtepompen met warmte koude opslag in de bodem, zonnepanelen op het dak.

 

De karakteristieke voorgevel aan de Fahrenheitstraat is zoveel mogelijk teruggebracht naar de oorspronkelijke gevel. Ook de sheddaken van de voormalige fabriekshal op het binnenterrein zullen behouden gebleven. Deze gaan dienstdoen als overkapping van een collectieve fietsenstalling.

 


Aan de achtergelegen Ampèrestraat en op het binnenterrein zijn nieuwe bouwvolumes toegevoegd.

 

De drie verschillende bouwopgaven (restauratie van de gevel Fahrenheitstraat, nieuwbouw van de woningen aan de Ampèrestraat en het middengebied en hergebruik van de oude fabriekshal als gemeenschappelijk fietsenstalling) zijn van verschillend karakter en op eigen wijze vormgegeven, maar zijn wel aan elkaar gekoppeld.

 

 

VIAC heeft het installatietechnisch én het bouwfysisch advies verzorgd.

 

Via de volgende link is te zien hoe prachtig dit monumentale pand is geworden.

 

Kom in contact met de projectleider