Baan toren

Start bouw van woontoren Sequoia te Utrecht

De bouw van woontoren “Sequoia” is 13 september 2018 officieel van start gegaan. Het studentencomplex van de SSH komt te staan op de fundering van de voormalige KPN-toren en wordt in 2020 opgeleverd.

 

In het pand komen 318 studio's van 21 m2 met een eigen badkamer en een keukenblok. Ook delen 10 studio's nog een gezamenlijke keuken en een woonkamer. Op de begane grond is een wasruimte, studieruimten en een horecagelegenheid aanwezig.

 

VIAC heeft het totale installatie advieswerk verzorgd, inclusief het ontwikkelen van een WKO concept voor de totale gebiedsontwikkeling.

 

Het ontwerp van het gebouw is middels ‘concurrent engineersessies’ uitgevoerd. Dat houdt in dat het integrale ontwerp tot stand komt door met alle betrokken partijen samen in één ruimte te werken. Voordeel hiervan is dat er zeer effectief en efficiënt wordt gewerkt, doordat men de onderwerpen direct met elkaar afstemt (geen verspillingen). Door de opdrachtgever erbij te betrekken wordt in korte tijd meer inzicht verschaft en kan ook de besluitvorming sneller zijn doorgang vinden. Dit leidt tot een kwalitatief hoger product dat wordt ontwikkeld in een kortere doorlooptijd.

 

Daarnaast vond de uitwerking plaats in 3D BIM waardoor de inschrijvende aannemers hoeveelheden uit het model konden halen ten behoeve van de prijsvorming.

 

In de uitvoeringsfase wordt de SSH door VIAC met installatieadvieswerkzaamheden ondersteund in de vorm van uitvoeringscontroles, inspecties, VPK (ventilatie prestatie keuring) en het functioneel testen van alle onderdelen.