Pauwmolen te Delft

Pauwmolen te Delft

Jongeren- en studentenhuisvesting op steenworp afstand van TU Delft.

Projectomschrijving Pauwmolen te Delft

Jongeren- en studentenhuisvesting op steenworp afstand van TU Delft

In opdracht van Camelot Real Estate worden er 285 studentenwoningen gebouwd op steenworp afstand van TU Delft. Deze woningen worden ontwikkeld op basis van het ‘Camelot Campus concept’. Hierbij worden de woningen volledig gestoffeerd en gemeubileerd opgeleverd. In het complex bevinden zich tevens een parkeergarage, een bewaakte fietsenstalling en een beheerkantoor.

 

De bouw is reeds gestart

VIAC heeft in 2012, in opdracht van Timpaan, het installatieadvies verzorgd. Vervolgens is het project overgenomen door Camelot Real Estate. In 2018 hebben zij VIAC gevraagd om een update van het installatieadvies te geven, om het concept aan te laten sluiten op de nieuwe regelgeving met als doel om tot een aanbesteding te kunnen komen.

 

Van gas naar all electric

In het oorspronkelijke advies hadden we bedacht om de levering van warmwater en verwarming door middel van een gasmotorwarmtepomp te realiseren. Doordat de gasaansluitplicht per 1 juli 2018 is vervallen, is na overleg met het energiebedrijf Stedin gekozen voor een alternatieve installatie met een all electric oplossing. Uiteindelijk hebben we gekozen voor collectieve elektrische warmtepompen. Naar verwachting kunnen de studenten eind 2019 hun intrek nemen. Uiteraard zijn zij verzekerd van een comfortabele woning en dit op steenworp afstand de TU en het gezellige centrum van Delft.

 

Kom in contact met de projectleider