August Allebéplein blok 6 te Amsterdam

August Allebéplein te Amsterdam

Een appartementengebouw met een hoge isolatiewaarde

Projectomschrijving August Allebéplein

Het project betreft de nieuwbouw van een woontoren aan het August Allebéplein in Amsterdam Nieuw-West.

 

Het complex telt negentien verdiepingen waarin 174 sociale huurwoningen worden gerealiseerd. De appartementen worden met 30-45 m2 als compacte woningen uitgevoerd.

 

Omdat onze opdrachtgever, Woonstichting De Key, geen smalle woningen zonder daglicht wenste, zijn de woningen als brede ondiepe woningen ontworpen.

 

Door de toepassing van een gevel met een hoge isolatiewaarde (zowel isolatie als triple glas) wordt het energieverlies beperkt. Daarnaast is extra aandacht besteed aan de luchtdichtheid. Middels individuele balansventilatiesystemen met WTW en de toepassing van een energiezuinig collectief systeem op basis van warmtepompen aangesloten op een WKO systeem voor verwarmen, koelen en warmtapwater wordt een duurzaam gebouw gerealiseerd. PV-panelen op het dak accentueren het duurzame karakter van het gebouw.

 

Het blok is ingekaderd tussen de A10 in het oosten en de spoorlijn aan de westzijde. Hierdoor is er geluidbelasting op de gevel aanwezig, waar samen met de architect passende oplossingen voor zijn gevonden in het ontwerp.

 

VIAC heeft in dit project het installatietechnisch en bouwfysisch advies verzorgd. Vanaf de VO fase tot en met de Uitvoeringsfase.

 

De bouw van dit complex start eind 2022.

 

Kom in contact met de projectleider