AFAS Trainingscomplex AZ

AFAS Trainingscomplex AZ

Wij hebben een duurzaam installatieadvies en advies op het gebied van brandveiligheid verzorgd.

Projectomschrijving AFAS Trainingscomplex AZ

Het nieuwe trainingscomplex van de voetbalclub AZ in Wijdewormer geeft meer ruimte aan de club. Het gebouw is opgedeeld in twee delen. Een deel voor de A-selectie en een deel voor de jeugdopleiding. Er zijn in totaal 11 kleedkamers, 12 kantoorruimtes, ruim 100m² aan fysiotherapie, fitnessruimtes en drie herstelruimtes. Daarnaast zijn er vijf spreekkamers, drie waskamers, twee audiovisuele ruimtes, een wellness-ruimte, een bestuurkamer, twee spelershomes, een persruimte en aan de buitenkant een tribune voor ongeveer 200 toeschouwers. Om het gebouw heen liggen negen velden.

 

 

VIAC heeft voor het trainingscomplex een duurzaam installatieadvies verzorgd en heeft advies geleverd op het gebied van brandveiligheid. Er is in dit project samengewerkt met Leeuwenkamp Architecten waarbij het ontwerp in een BIM model is uitgewerkt.

 

De moeilijkheid in het ontwerp zat vooral in het creeren van een optimaal binnenklimaat in de verschillende ruimtes, aangezien de functies, bezetting en gebruikstijden van de ruimtes zeer verschillend zijn. Daarnaast heeft de kopgevel een zeer groot glasoppervlak, wat een grote invloed heeft op het binnenklimaat.

Kom in contact met de projectleider