Universiteit Maastricht Tapijnkazerne

Universiteit Maastricht Tapijnkazerne

Transformatie van voormalige kazerneterrein naar Universiteit en park.

Projectomschrijving Universiteit Maastricht Tapijnkazerne

De Tapijnkazerne is sinds 1 oktober 2013 officieel in eigendom van de Universiteit Maastricht (UM), de Provincie Limburg en de Gemeente Maastricht. De betrokken partijen hebben in dialoog met de stad een langetermijnvisie voor het gebied opgesteld: het gebied wordt getransformeerd tot openbaar park en de gebouwen worden bestemd voor onderwijs en onderzoek en daaraan gerelateerde functies. Het plangebied bestaat uit meerdere bouwblokken en wordt in twee fases ontwikkeld en gebouwd. Middels een souterrain-achtige verbindingsgang worden de bestaande blokken met elkaar verbonden.

 

Het integraal ontwerpteam bestaat naast VIAC uit de volgende partijen: LIAG architecten en bouwadviseurs, Bosch Slabbers (landschapsarchitectuur), Jelle de Boer (restauratiearchitect), DGMR (bouwfysica), Bouwadviesbureau Van der Ven (constructie) en Frits Bokelman (stedenbouw).

 

VIAC verzorgt de installatietechnische engineering die we in Revit hebben uitgewerkt tot een TO-ontwerp. Het gebouw wordt energieneutraal en zal voldoen aan hoge duurzaamheidsstandaarden.

 

De opdrachtgever streeft naar het realiseren van een hoog ambitieniveau, namelijk het behalen van een BREEAM Excellent en een WELL Silver-certificaat.

In 2019 is het BREEAM Excellent Ontwerpcertificaat daadwerkelijk behaald!!

Met alle input die we hebben moeten leveren was het soms flink zweten, maar het heeft wel geresulteerd in de fantastische score van 80,14%

Wat zijn wij trots op dit resultaat!!

 

Het bewijs!! BREEAM excellent certificaat

 

Kom in contact met de projectleider