MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden wij belangrijk.

Niet omdat het moet, maar omdat wij dat zelf belangrijk vinden.

Bij VIAC uit zich dat op verschillende manieren.

Duurzaam advies

De grootste stap in het verduurzamen van het bouwproces is een goed ontwerp. Een duurzaam gebouw is energiezuinig, heeft een lange levensduur en is flexibel inzetbaar. Dit vraagt om nieuwe ontwerpmethodes in de bouw.

Bij ons ontvangt u altijd een duurzaam advies. Of het nu gaat om BREEAM, WELL Building Standard, BENG, NOM GPR of EPA. Wij hebben alle kennis in huis en komen met grensverleggende duurzame oplossingen. Niet omdat het moet, maar omdat wij dat zelf belangrijk vinden.

ISO 9001

Voor onze bedrijfsprocessen maken we gebruik van ISO 9001, maar ook de gezondheid en ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij belangrijk. Wij bieden ergonomische werkplekken met veel daglicht en stimuleren het volgen van cursussen en opleidingen. Ook zijn wij een officieel leer-werkbedrijf.

De Learn! Foundation

Als het om maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat, kijken we verder dan onze eigen bedrijfsactiviteiten. Zo dragen wij de Learn! Foundation een zeer warm hart toe. De Learn! Foundation draagt bij aan verbetering van het onderwijs in kansarme gebieden zoals in Kenia. Zij bouwt scholen, maar op een zeer duurzame manier, want zoveel mogelijk middelen en materialen worden ter plaatse ingekocht of ter plaatse gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan schooluniformen. Hier profiteert de lokale economie ook van mee.

Sponsoring

Naast de bestuursfunctie in de Learn! Foudation is VIAC ook actief op gebied van sponsoring.

Zo draagt VIAC lokaal haar steentje bij door het sponsoren van voetbalclub SV Houten.

En sponsoren wij ook een complete rijwielploeg en bijbehorende fietsactiviteiten.

De Roparun mocht dit jaar tevens op onze steun rekenen. 

 

Door het ondersteunen van sportieve activiteiten hopen wij de wereld om ons heen gezonder en duurzamer te maken.