Baan toren

The Cube in Utrecht is genomineerd!

Ons project The Cube in Utrecht is genomineerd voor de Coliving Awards 2021!

 

In opdracht van Rockfield en Van Wijnen hebben wij aan dit project meegewerkt.

 

Stem je ook mee op The Cube? Klik dan op: https://lnkd.in/dbvfwRw

 

 

The Cube wordt een “groen” studentencomplex. Het complex wordt vormgegeven als twee getrapt oplopende torens van 16 verdiepingen en bestaat uit 639 studentenwoningen, een fietsenkelder en 1.000m2 aan publieke voorzieningen.

 

Het markante complex wordt voorzien van de laatste duurzame ontwikkelingen en groene binnen- en buitenruimten die uitnodigen tot een gezonde actieve en sociale leefstijl van de toekomstige bewoners. The Cube voorziet in open en uitnodigende ruimten waar verbinden, creëren en leren centraal staan en sluit hiermee aan bij de Utrechtse ambitie van Healthy Urban Living.

 

The Cube is klaar voor de toekomst! Het complex scoort goed op de onderwerpen energie, milieu, gezondheid, gebruikskwaliteit en toekomstwaarde. The Cube is gasloos en uitgerust met de laatste ontwikkelingen op energiegebied. Van energie-opwekkende gevels en daken tot stadsverwarming in combinatie met warmte- en koudeopslag.

 

VIAC heeft het volledige installatieadvies verzorgd inclusief een duurzaam energieconcept. Juist door dit bijzondere energieconcept is de tender, welke voor dit project uitgeschreven was, gewonnen.