Baan toren

Feest op de bouwplaats van High Five

De realisatie van het project High Five op het Utrecht Science Park is officieel gestart! Wethouder van de Gemeente Utrecht Susanne Schilderman gaf afgelopen maandag samen met Monique Van Loon (Jebber BV) en Hans Meurs (VORM Holding) het officiële startsein.
 
High Five wordt een studentencomplex van ca. 70 meter hoog en bestaat uit twee torens met 21 verdiepingen. De twee torens worden met elkaar verbonden door een middendeel waar eveneens woonruimten worden gerealiseerd. 
 
De 921 betaalbare studentenwoningen bestaan uit 721 zelfstandige studio’s en 200 kamers die onderdeel uit gaan maken van een groepswoning waar ca. 10 studenten samenwonen en gebruik kunnen maken van een gezamenlijke woonkeuken. In de plint van High Five komen – naast horeca en sportfaciliteiten voor iedereen – voorzieningen voor de bewoners. De aanwezigheid van een woonkamer, vergaderruimtes, lounge-, studie- en stilteruimte stimuleert de ontmoeting tussen de bewoners.

Leuk weetje: High Five is het 5e studentencomplex op het Utrecht Science Park en heet daarom High Five.
 
Jebber BV ontwikkelt dit studentencomplex voor SSH Student Housing. Het ontwerp is van OZ architect.
 
In opdracht van VORM2050 zijn wij nauw betrokken bij High Five. Samen met Van den Pol Elektrotechniek én Linthorst Techniek vormen wij het installatieteam. Daarnaast verzorgen wij ook nog de bouwfysica en de brandveiligheid voor High Five.