Baan toren

Nieuws

BIM bijeenkomst bij Portaal.

BIMzicht is al een aantal jaren betrokken bij het beleidsmatig vorm geven van de implementatie van BIM binnen Portaal. We hebben een volgende stap gezet op onze roadmap door een aantal aannemers hun succesprojecten te laten presenteren voor een groep medewerkers van Portaal. Middels een korte pitch, gevolgd door een separate verdiepingssessie, hebben Dura Vermeer, Trebbe, Schutte Bouw en de Vree & Sliepen verteld wat de overstap naar het werken met BIM hen gebracht heeft op het gebied van samenwerking, communicatie en tijd- en kostenbesparing.

 

In de verdiepingssessie hebben de aannemers hun pitch verdiept voor een kleinere groep werknemers van Portaal. Dit leidde tot interessante discussies en vragen, zoals: Wat valt er te bereiken met deze nieuwe werkwijze? Waar valt het voordeel te halen in het beheer en onderhoud van vastgoed? Hoe valt BIM in te zetten voor een eenduidige en toegankelijke centrale vastgoedregistratie?

 

Vanuit projecten was Portaal al enige tijd bezig het vastgoed in BIM te zetten. Vanaf dit jaar vragen ze aannemers bij een UAV-gc uitvraag om hun BIM-protocol te volgen. Het werken in BIM is uitermate geschikt om de communicatie te versoepelen, faalkosten te beperken en strakker te kunnen plannen in projecten.