Installatieadvies en ontwerp

Installatieadvies

Wij voorzien u van grensverleggende oplossingen die aansluiten bij uw wensen en ambities.

Installatieadvies

Wij ontwerpen innovatieve en energiezuinige gebouwinstallaties die mensen in uw gebouwen optimaal laten functioneren. Bij ons werken professionele en gekwalificeerde werktuigbouwkundige ingenieurs en elektrotechnici die beschikken over ruime ervaring en kennis. Zij weten als geen andere dat een groot deel van ons leven in gebouwen afspeelt en dat het daarom van belang is dat deze gebouwen comfortabel zijn.

 

Wij brengen een geïntegreerd gebouwconcept tot stand door meerdere installatieconcepten te onderzoeken en te beoordelen. Dit kan alleen als alle ontwerpdisciplines vertegenwoordigd zijn en samenwerken. Het samenwerken met andere partijen zit in ons DNA en zorgt ervoor dat we ieder project tot een succes weten te brengen. Het eindproduct van die samenwerking is een gebouw wat integraal tot stand komt en voldoet aan uw ambities, wensen en eisen.

 

Onze diensten lopen uiteen van installatietechnische advisering en engineering tot en met het maken van een integraal ontwerp. Verder kunt u bij ons terecht voor kostenramingen- / begrotingen, leiding- en kabelberekeningen, principeschema’s en vermogensramingen. Dit doen we vanaf de conceptuele fase tot en met het definitieve ontwerp en de bouwbegeleiding. Wat wij bieden is een multidisciplinaire aanpak waarbij we rekening houden met uw specifieke wensen. Ieder gebouw is tenslotte uniek.

 

Onze expertise richt zich op:

 • gas- en waterinstallaties
 • binnen- en buitenriolering, goten- en hemelwaterafvoeren, sanitair
 • elektrische installaties
 • verlichting
 • brandbestrijding (rook- en warmte-afvoer, sprinkler, brandslaghaspels)
 • verwarmingsinstallaties
 • luchtbehandeling- en ventilatie-installaties
 • koelinstallaties
 • communicatie (data, telefonie, CAI, zorgtechnologie, DECT)
 • woontechnologie/ domotica
 • beveiligingsinstallaties (brandmelding, ontruiming, inbraak, toegangscontrole, camera)
 • liften, roltrappen

 

Onze ontwerpmanagers nemen in multidisciplinaire projecten, waarin met meerdere partijen wordt samengewerkt, de regie in handen om het ontwerpproces zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Ze geven hiermee leiding aan het ontwerpteam waarin de verschillende deelgebieden vertegenwoordigd zijn (bijvoorbeeld constructies, installaties en bouwfysica). Onze ontwerpmanagers zorgen ervoor dat aan alle eisen en wensen wordt voldaan en dat het resultaat van de ontwerpfase voldoet aan uw verwachtingen.

 

Kostenraming- / begroting

Ook voor het maken van kostenramingen en begrotingen bent u bij ons aan het goede adres. Al in een vroeg stadium van een project maken wij een raming en later volgt dan de kostenbegroting. Een kostenraming is bedoeld om inzicht te krijgen in alle kostencomponenten die binnen een project spelen. Een kostenbegroting in een later stadium van een project, dient om de bouwkosten te volgen en om de uitbesteding van een installatie te controleren. Deze begrotingen worden opgesteld aan de hand van hoeveelheden in het installatieontwerp.

 

Vragen over installatieadvies, ontwerp, concurrent engineering of kostenramingen- / begrotingen? Neem contact met ons op.